logo

ΑΝΤΙΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟΙ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι Αντιανακλαστικοί Υαλοπίνακες δεν έχουν σχεδόν καθόλου αντανάκλαση, προσφέροντας εκπληκτικά αποτελέσματα σε οπτικό επίπεδο, γιατί δε δημιουργούν είδωλα και παρέχουν περισσότερη διαύγεια.

Οι κοινοί Λευκοί έχουν Διαπερατότητα 90% και Αντανάκλαση 8%, ενώ η Διαπερατότητα στους Αντιανακλαστικούς είναι μεγαλύτερη από 98% και η Αντανάκλαση μικρότερη του 1%.

Διαθέτουμε 2 είδη Αντιανακλαστικών Υαλοπινάκων:

1. Οι Ultra Clear έχουν μία εξαιρετική θέαση, λόγω του ότι έχουν χαμηλή βάση σιδήρου (μέσο επίπεδο 100ppm, 0,01%). Είναι εξαίρετοι για έργα υψηλής απόδοσης, καθώς η μετάδοση φωτός είναι πάνω από 91%.
Οι συγκεκριμένοι υαλοπίνακες χρησιμοποιούνται κυρίως σε οικιακές, αρχιτεκτονικές και ειδικές εφαρμογές.

2. Οι Υαλοπίνακες Κορνιζών είναι διπλής επίστρωσης, έχουν μετάδοση φωτός πάνω από 98% και ελάχιστη αντανάκλαση. Φιλτράρουν πάνω από 60% της υπεριώδους ακτινοβολίας. Oι Triplex 22.1, με τη μεμβράνη PVB ανάμεσα στους δύο υαλοπίνακες, εξασφαλίζουν μεγαλύτερη προστασία από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες.

Το ακόλουθο κείμενο δείχνει και μία άλλη διάσταση της ωφέλειας των αντιανακλαστικών υαλοπινάκων.

Προστατεύοντας τα πουλιά από άδοξες πτήσεις
Κάθε χρόνο, εκατοντάδες εκατομμύρια πουλιά τραυματίζονται ή σκοτώνονται από την πρόσκρουση στις γυάλινες επιφάνειες των κτιρίων. Τη λύση δίνει η χρήση ειδικού γυαλιού που αποτρέπει τη σύγκρουση.
Τα μεγάλα παράθυρα και τα γυάλινα κτίρια επιτρέπουν την ανεμπόδιστη θέα σε όσους εργάζονται ή κατοικούν σε αυτά. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τα πουλιά, που πολύ συχνά μπερδεύονται από τις αντανακλάσεις της γυάλινης επιφάνειας και προσκρούουν πάνω της. Τα πουλιά διαθέτουν περιορισμένη ή και καθόλου στερεοσκοπική όραση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιληφθούν τα τζάμια και να πέφτουν πάνω τους με ορμή. Την ημέρα, τα πουλιά συνήθως πέφτουν στο τζάμι επειδή βλέπουν αντανακλάσεις της βλάστησης, ενώ τη νύχτα επειδή πετάνε προς τα φωτισμένα παράθυρα.
Η πρόσκρουση των πουλιών στα κτίρια είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς μπορεί να προκαλέσει τον τραυματισμό ή ακόμα και τον θάνατό τους αλλά και να βλάψει τα υαλοπετάσματα. Τη λύση δίνουν οι κατασκευαστές υαλοπινάκων που, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, έχουν δημιουργήσει ειδικό γυαλί, με διάφορες εμπορικές ονομασίες, σχεδιασμένο να αποτρέπει την πρόσκρουση των πουλιών στα κτίρια. Τα προϊόντα αυτά είναι επιστρωμένα με ειδικά υλικά που επιτρέπουν τον ευέλικτο σχεδιασμό χωρίς συμβιβασμούς στην αισθητική ή τις επιδόσεις του κελύφους του κτιρίου. Πολύ περισσότερο δε χρειάζεται καν αντικατάσταση του γυαλιού. Αρκεί η τοποθέτηση ενός ειδικού λεπτού φύλλου που καθιστά το γυαλί λιγότερο ανακλαστικό, ενώ εξοικονομεί ενέργεια για θέρμανση και ψύξη.
Ήδη στη Νέα Υόρκη εγκρίθηκε από τον Ιανουάριο του 2022 νομοθεσία, που απαιτεί από τα δημόσια κτίρια να σβήνουν τα φώτα τη νύχτα κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής περιόδου, ενώ οι αρχιτέκτονες υποχρεούνται να χρησιμοποιούν γυαλί φιλικό προς τα πουλιά σε όλα τα νέα κτίρια.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

  • Γήπεδα
  • Εκθετήρια μουσείων
  • Αεροδρόμια
  • Καταστήματα λιανικής
×

    Παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ

    Μετάβαση στο περιεχόμενο